Oferuje Państwu produkty najwyższej jakości. Specjalnie dla Państwa sprowadzamy produkty ekologiczne produkcji francuskiej, z regionu Prowansji, który słynie z niskiego poziomu zanieczyszczenia. Jedną z charakterystycznych cech produkcji ekologicznej jest to, że zabronione jest stosowanie w niej syntetycznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, sztucznych koncentratów, GMO, pasz przemysłowych, promieni jonizujących oraz zapraw nasiennych.

            Produkcja ekologiczna polega między innymi na: stosowaniu tylko ekologicznych sadzonek i materiałów siewnych, stosowaniu właściwego płodozmianu np. roślin motylkowych, które są roślinami strukturotwórczymi i zwiększają zawartość materii organicznej w glebie, polega również na stosowaniu odpowiedniego następstwa uprawy roślin, stosowaniu preparatów biologicznych oraz odpowiedniego sąsiedztwa roślin, a jeśli chodzi o nawożenie, dopuszczalne są tylko naturalne nawozy wytworzone w gospodarstwie, tj. kompost, obornik i nawozy zielone.

            Prowansja jest krainą pełną różnego rodzaju atrakcji turystycznych, jednak głównie słynie z naturalnych ziół i przypraw, które podbiły zagraniczny rynek jako mieszanka zwana „ ziołami prowansalskimi”. W skład tej magicznej mieszanki wchodzą: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, pięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek.

Ziołą prowansalskie używane są zazwyczaj w celach kulinarnych. Możemy się domyślać, jaki wspaniały zapach mają oryginalnie przyrządzone francuskie potrawy. Zapach ten faktycznie jest niesamowity, jednak co ważne jest on również delikatny i nie przysłania oryginalnego smaku głównych składników wchodzących w skład danej potrawy. Za najważniejsze z prowansalskich ziół uważa się tymianek. Bez niego nie powstałoby wiele wspaniałych potraw. W większości właśnie za sprawą wspomnianych przypraw, wielu szefów kuchni z całego świata uważa kuchnię francuską za najlepszą na świecie.

            Nasza firma, prowadzi sprzedaż sezonową produktów ekologicznych. Oferta, którą do Państwa kierujemy jest uzależniona od pory roku, aby Państwo otrzymali tylko świeże produkty, najwyższej jakości. Na przykład w cieplejszym półroczu proponujemy różowy czosnek czy suszoną paprykę, natomiast w chłodniejszych porach roku koper i herbatę z pigwą.

Nasza firma proponuje Państwu tylko sprawdzone i certyfikowane produkty, które są pod stałą kontrolą organów certyfikujących oraz spełniają wszystkie prawne wymogi, by dany certyfikat otrzymać.

            Aktualnie w Polsce rośnie popyt na żywność ekologiczną, szacuje się że aktualnie aż milion Polaków regularnie kupuje żywność ekologiczną, natomiast 10 milionów badanych kupuje ją „od czasu do czasu” ale chciałaby częściej co wynika z badań przeprowadzonych przez TNS Polska.

Żywność ekologiczna jest zdrowsza, smaczniejsza, bardziej kolorowa i pachnie bez porównania intensywniej, dlatego nie jest zaskoczeniem, że coraz więcej naszych rodaków sięga po nią na półkach sklepowych.